buka mata, buka hati, buka minda...[perjalanan aku menjadi org sabar]

..RASA sgt gelihati bile sorg mmbe dok pgl aku "ustazah Rayna Raingers" cz hakikatnya aku bukanlah ahli yg plg layak utk diberikan title begitu. Sume ni sebab aku dok post satu ayat dari Quran kt wall die. Bila da nama pn post kt fesbuk, kompem org len pun baca gak, then org len pun dok pgl aku dgn pgln manjasweetgile tuh!

Ayat tu aku aku dpt dari sorg teman..ayat tu la yg aku dok baca hari2 utk ingatkan aku yg Allah itu maha adil, maha kuasa, maha mengetahui, maha mengasihani. Aku xrse rugi utk kongsikan ayat tu dgn membe2, sbb aku pn nk dorg sedar dan dorang rasa, xguna mengeluh..aku bukan nak cakap aku baek sgt, xpnh mengeluh..tp each time aku rse down, bile aku sedar yg aku masih ada Allah kat sisi aku, aku yakin stp yg berlaku pasti ada sesuatu di sebaliknya..

Aku pujuk diri sendiri..duhai hati, sabarlah..dan senyum!

Itu je yg mampu aku buat. Aku teringin nk jd mcm mak aku. Dia sgt penyabar orgnya. Dari kecik dlu, setiap kali aku nampak dia marah, dia akan urut dada dia n dia akan ckp dgn diri sendiri,"moga2 aku yang sabar..". Tp len la klu dia da nek gile ngn ktrg, mmg sorang2 kne la..Aku respek mak aku, sbb dia sgt sabar layan karenah ktrg 12 beradek, masing2 dgn hal masing2..dgn aku yg sgt degil lagi! ye, btul, aku sgt degil! tu belum yg len lagi..xmudah okeh nk handle ktrg sume! Tp tu la, stp mak kat dunia ni, pasti akn cuba utk jd mak yg terbaek utk anak2 mereka..dan aku harap, aku bleh jadi mcm mak aku!

Senang atau susahnya nk jd spt apa yg kita impikan bukannya susah. terpulang pd kita atas pilihan yg kita lakukan..samada kite pandang ia mudah, then akan jd mudah la ia..but if kita pandang ia as susah, maka kite akan sentiasa lihat ia sgt susah..kita yg memilih, jd tentukan pilihan kite..

Lately ni, aku find out sumthing yg sumpah, aku memang menanges gile! Tp aku lgsg xrse slh menangis sbb bile aku nanges aku rse lega. aku rase airmata je yg mampu describe hati aku time tu. aku da puas bersabar, aku da penat bertahan..so aku rse nk stop kejap, nk rehat, then nt aku smbung jd org sabar balik..tp siyes, aku akan rse sgt lega bile dpt menanges..fie ckp, buruk gile klu aku nanges, dgn eyeliner + foundation yg masih xtanggal lagi, air mata aku da jd kaler hitam + puteh2 daa..pelsu gile! hahaha..

okeh, smbung cerita aku nk jd org sabar ni..bile aku find out benda yg sgt menyakitkan tu, aku pujuk diri sendiri..duhai hati, sabarla..nk jadi org sabar byk aspek yg aku kena timbangkan..kne buka mata, buka hati, buka minda..jgn terlalu percaya dgn apa yg dilihat, dgn apa yg dibaca..sedangkan sekeping gambar pn mampu bawak 1000 mcm rahsia..buka hati utk terima segala ketentuan, gunakan minda dan akal yg waras utk fikirkan jawapan..kite yg memilih jln kite sendiri! So aku gunakan kesemua elemen tu and yes, it's working!

Korg2 yg kt lua sna, jgn terlalu obses or percaya dgn medium2 yg manusia sendiri cipta..cth: fesbuk..kt fesbuk, org lantang berbicara, hakikat kebenarannya hny dia dan Allah je yg tahu..kt fesbuk, kite slalu tulis apa yg kite rasa, mcm aku buat skang ni..utk org yg baca dan komen, mereka cume jlnkan tugas sbg ahli masyarakat, nk sekadar baca n komen or baca n komen n percaya..pokok pangkalnya pd diri kita sendiri..ingat, kita yg memilih jln kite sendiri! [ini hasil yg aku dpt bile aku terapkan ketiga2 elemen kt ats td] Jika nk jln hidup kite ni diberkati and diredhai, mintalah bantuan dariNya, percaya hny Dialah satu2nya tmpt utk kita berlindung..

I believe there must be sum1 out there yg akn ckp aku hipokrit gile! berlagak baek konon! ceramah motivasi panjang gile nk suh org percaya la tuh, padahal diri tak seberapa.Seriously, aku jrg nak kesah dgn apa yg org kata and nak kata, mulut org bukan mulut tempayan yg bleh kite tutup..cuma aku harap org2 cmni sedar la, bile bercakap tu pandang dulu kiri kanan, xperlu nk mengata org lbey..setiap apa yg aku tulis, yg aku katakan pada diri sendiri, tu cara aku motivate diri sendiri, pujuk dri sendiri..bile aku tulis bende2 baek cmni, otomatik at the same time aku akan rse termotivasi..dan tujuan aku tulis ni bukan nk niat nk menunjuk2, cuma aku nk kongsi dgn korg kt lua sna ini adalah salah satu perjalanan aku nk jadi org sabar..n aku percaya korang pun ada cerita korg sendiri..

think +ve, buka mata, buka hati, buka minda...senyum!! peace yo!!

..apa yang aku nak dia tahu..[aku hny perlukan sedikit perhatian]

AGAK terkilan dgn status yg dia update..aku ke yg dia maksudkan suh gi mam*** tu? Biar la dia..
"...apa diharap kepada untung, untung nasib permainan badan..."

Nampaknya hari aku sekali lagi tak cerah..adakah sebab aku yg terlalu emo, atau dia yg tak mahu mengerti aku..puncanya hny dr hal yg remeh..but for me klu ia dah slalu sgt terjadi, hal yg remeh menjadi kebiasaan tanpa ada niat utk perbaiki, rasanya buat apa aku bersabar lagi..bukan niat utk berdendam, tp berharap agar dia sedar, aku juga manusia biasa, punya limit dlm kesabaran..

Jika dia mahu terus begitu, berdiam diri, teruskanlah..aku cuma percaya, setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..

Baru seminggu lepas aku rasa bahagia sgt, smpi aku rase nk kongsi rasa bahagia tu dgn kawan2..kpd kawan2 terdekat, aku khabarkan rase bahagia tu, smpi ada yg hairan, kenapa aku rasa sgt bahagia..

aku rasa bahagia..
hari tu, kami keluar bersama..
lunch bersama..
bercerita kehidupan masing2...
tentang kerja, tentang kawan2..

berjalan beriringan..
rasa selamat dpt peluk lengan dia
rasa tenang dapat berada di sisi dia..
rasa bahagia dapat luangkan masa bersama..
berdua shj..

even time tu mmg sgt sekejap, tp memorinya masih segar smpi hari ni..
tp rasa bahagia yg aku rasa tu xsampai 24 jam pun..

esoknya, aku cume terima satu je msg dr die..
bile aku reply, dia senyap..
bile aku kol, die xangkt..
ak msg lagi...
dia ttp syp..

slps 64jam masa berlalu, ak msg dia lagi, cube luahkan ketidakpuashatian..
dan spt biasa, dia ttp syp..
aku ke yg bersalah?

kalau boleh, aku tanak ia berpanjangan..waktu yg begini singkat, yg patutnya dilalui dgn bga2 bahagia, rasa rugi plak klu dibiarkan berlalu dgn perasaan marah..

aku campak rasa ego, aku buang rasa marah, dgn niat nak berbaik kembali..sdgkan aku sendiri tatau aku ke yg bersalah..?

y u keep ignoring me dear...?
"tgu u msg..sori, tension la sayang..bkn ignore..u touching nape?"
[ha? tgu ak msg? padahal da berlambak msg aku die, satu pn die xreply...dlm slh satu msg tu mmg aku ada mention aku touching..actually, byk mnde aku touching dgn dia..]

i ke yg wat u tension?
n y each time nk tgu i msg?
[ak bleh terima klu mmg aku yg wat die tension n ak rela terima hukuman..]

"awal2 bulan busy ar..kne wat report tuk bulan lepas..sgt tension ar..byk kowt.."
[means, die tension psl keje...aku jd xpuashati..]

then susah sgt ke nk txt i even only once a day?
[aku xmintak byk pun..at least say la, "gudnite" ke, "morning" ke..tny kabar ke..ini syp je!!!]

"a'ah, susah sgt..nk tdo jap erk..ngantok..ptg nk g jog"
[damn!!! aku rasa da bergenang airmata aku time tu..how dare die ckp cmtu kt aku? aku tak salahkan klu die cube nk jd seorang yg sgt terus terang, but at least, tolg la jg hati aku..aku ni siapa kt hati dia..?]

then u txt org len, xde plak ssh kn? i txt u more than twice, but no reply at all..so now i know la, mmg sgt ssh nk msg i..n aftr diz i da xperlu nk touching if u dont txt me a msg..u pn xyah la nk touching gk if i txt u only once a month..fair kan?

aku..betul..marah...kecewa..n itu msg terakhir yg aku sent kt dia..

smpi opis, airmata aku mengalir gak..
tabahlah hati...

sayang..
u tau x, stp kali i marahkan u
i akan rasa sgt sdey...
bile u xreply msg i,
i msti xkn sng duduk..
time kje, i pasti teringat kt u..
tertny2, npe u xreply msg i..

i cube sedapkan hti sendiri
maybe u xde kredit..
okeh, fine..i bleh terima excuse tu..

but when one of our fren told me that u had txt him before, i jd sdey..
u bleh txt org len, but not me..
okeh mgkin hal penting..

when he invited u for a trip, and at the sme time he wanna invite me for that trip too, u said..
"ala, kne ajak zaza ke..?"
wut it means? i xkesah klu org len yg ckp, but it was u..

sayang..
i tau, xde pe yg i leh bagi kt u for ur bday..
only a trip..tu pn trip cikai2 je..
but when u told me, ur fren gave u branded watch, perfume..
i rse rendah diri..
n i lg rse terkilan cz u xckp pn ur fren bawak u g cameron..
i bkn nk menyibuk, but at least inform la..

i hny mampu bg u kasih sayang,
bg u cinta..
tp klu u xsudi terima, xpela..

dr dlu lg i teringin sgt nk tahu, siapa i kt hati u..
dr dlu smpi skg, rasa sayang i pd u xpnh hilang..
makin hari makin dalam..

sdg dlm mimpi pn, i xsanggup utk kehilangan u..

u igt lagi post ni? mlm tu i mimpi i kawen dgn org len..i jd sgt sdey..then bile terjaga, i terasa ada airmata mengalir..thx God, it was only jz a dream..

the day u told me u syg i, i rse hepi sgt..
i rse berbaloi tgu u bertahun2...

from our r/ship, i expect sumthing yg best..
yg bleh wat i senyum je lalui hari2 i..

"give more, expect less.."
stp hari i terpikir, pe i nk buat utk gembirakan u..
i cube bg yg terbaek..

n only one thing je yg i nk dr u..
ur attention..
dah berkali2 i remind u..
berapa harga yg harus i bayar hny utk dapatkan perhatian u?

but klu tu pn susah sgt u nk bg, xpela..

klu dulu u xpenah cakap yg u sayangkan i,
xde la skang ni i makan hati dgn u smpi mcm ni skali..

for now, klu u rase u bahagia buat mcm tu, u teruskan la..
i pn nk teruskan hidup i..

apa yg u crik dlm hidup u, u sendiri yg tau..
cume i mintak, klu u mmg xharapkan apa2 from our r/ship, jz let me know..

mood hari KEKASIH~

UWAH!!! <--buat2 terperanjat
2 BULAN LEBIH TAK HUPDATE BELOG!!!
Well, orang howt mmg slalu bz..haha!

..okeh, tanak buang masa..terus sambung citer taun lepas..?? <--cube buktikan mmg lama sgt ni tak hupdate belog

After dpt tau dia nk fly p Japan, aku sedaya upaya berbaek semula ngn dia..bagi muke sket, org nk g jauh kan..padahal pujuk diri sendiri..bajet! huh!

On 12/12/2010, Zara jemput all of k!torang attend dia punya engagement. Kompem la aku kena datang coz aku yang kne mekap dia.

tekun...itu mmg sifat aku! yay!

yann berangan2 nk jadi mak handam

angan2 yann yg xdpt dibendung lagi!!!

selamat bertunang zara!! <--pasni turn aku..yay!

owh, sengaja intepremekan makcik fatea~

Ekan dtg dgn mr. T, agak lewat. Ala, dorg dtg awal pun bukan leh watpe pun..itulah 1st day aku jumpe dia after dat incident..wah2, means hampir sebulan gak la xjumpe! hmm, bagus gak cara aku elakkan maksiat berdua2an ni..

Pertemuan time tu cm agak kekok. Ntah, bila nampak kehadiran dia cam segan plak nk tegur..ceh3! aku benci tulis ayt ni. Geli!!!

Cume tegur dia mse suprise bday celebration yg dia organize..mmg sgt surprise..xsangka dorg mmg da plan nk lakukannya pada hari penting zara. Aiyo, malu dgn sedara mara zara, dah besar2 pun nk sambut bday lagi...at the same time, all of k!torang except emiey, along and nazri ada di situ, sambut bday aku [in advance]..yay!!

Balik umah dgn senyum keriangan..menyedari masih lagi diri ini diberi perhatian..hehehe..

Tambah tersenyum riang bila dia xjadi fly p Japan..yess! yess! dan yess lagi! So teori cik fatea bahawa kredit free aku mungkin akan sia2 terpaksa aku sangkal<--padahal teori tu agak betul cz aku bz keje time tuh.

time kasih kesayangannku!!!

cube buat muke ceria!!

keadaan kucarkacir yg xdpt dihentikan..

On 26/12/2010, officially ktrg kuar dating..uh? officially? ntah, sbb before this klu kua cm kua saja2, tp hari tu rasa cm dating je..ngeh3! Actually time tu niat nk celebrate bday for the 2nd time but kali ni special sket cz cume dgn dia je..best! agaknya tu kot perasaan org kua dating..uh? btul ke? ntah la..

rasa berdebar saat kali pertama officially dating..<--rasa benci nk tulis ayt ni


owh, cube merenung dgn penuh menggoda ye!!



Hari tu on 29/1/2011 gi camping kt bagan lalang with mr. T, cik yann maheran, akuhelmi and opkoz la Ekan kne ada sekali..<--nampaknya aku spt mahu marathon hupdate sume event aku yg da lepas. Eh, tp yann maheran kata kne wat special entry utk camping ni..xpela, hopefully dia tatau aku wat entry utk camping ni ciput je..syuhhh!!!

Sgt best bercamping dan berkampung bersama setelah sekian lama tak lakukannya..men pasang2 khemah, modified khemah yg dah patah, hidupkan bara, men masak2, men bakar2, men gitar2 [sebab de 2 gitar], men nyanyi2, men cite2, men tangkap2 gamba, men pijak2, men alih2kan batu, men 123, men pantai, men marimusnahkanhabitatmereka..byk sgt la men!! sume pun men sampai penat!! aku pun ikut penat nk mengingat permainan yg telah dimainkan smbil menaipnya..haish!

Then after this ada xtiviti camping lagi..kali ni kat pd pulak..5&6 march nt..teruja!!!

Ok, rasanya dah siap hupdate sume kot. Uwah!! betullah!! rasa mcm marathon betul2. Penatnya hupdate belog!!!

Tadi baru je modified surat konvo Ekan..semata2 utk apply cuti!! Klu xde surat sokongan nt dorg xnak approve..paham2 jela..xdenye dorg senang2 nk kasi aku cuti. Aku kan kulibatak dorg..haha!!

Owh, Ekan akan nek pentas amik skrol on 19/2/2011 ni.. previously konvo dia dipostponed cz banjir. See, betapa aku setia menemaninya ke mana jua <--btul, aku benci tulis ayt ni..geli!!

Lagipun, mmg aku dah janji...

Akulah yang setia pada cinta dan berpegang pada janji!! <--mengaku dgn bangga

owh, da tukar status..baru semalam tukar..after diz klu dia wat hal lgi mmg ak pun tak teragak2 nk remove status tu lagi...yesss!


the truth is...thanx MR. T!!

HATI gembira tak terkata bila kebenaran ditemui..ni semua atas jasa baik MR. T!!! <--as spoken, ko akan naik pangkat once ko berjaya setelkan kes ke-3..setakat ni ko baru je setelkan 2 kes..harap maklum dan terus berusaha!

MR. T kata Ekan mmg akan ke Japan, kerja..but actually for 1 week je, follow bos dia..soit tul! Gaya mesej hari tu cm nak duk sana lama..

Memang sengaja bagi hati aku dupdap2, menangis satu hari..

Damn u Ekan! Sangat xpuas hati!!

Okeh, rilex ..yg penting skang sume back to normal..kan aku dah cakap, mesti ada sumthing goes wrong sumwhere ni..

But yg xbestnya, dia akan fly on 20th..mmg sengaja gi time beday aku!! Rugi credit free aku! Betul kata fatea, mmg aku tak kol sape2 kot even dpt credit free nanti..huhu..


Andai dapat ku undur masa~

aku juga SAMA!!

BULAT mata aku baca post ni kt wall dia..siapa 'kamu'? Cepat2 aku panggil Fie and mintak dia online fesbuk time tu gak.

"ko ni kacau je!" marah Fie.
Aku cume sengih..Xpedulik! Aku nk tau gak siapa 'kamu'..Dah seharian penat menangis, hopefully ada output yg best and buat aku senyum balik..

Fie: sape tu? aku ke? atau........
Ekan: kawan ko la~

Tett! Aku sentap plus gumbira berbunga2..okeh, means dat aku dah dapat jawapan utk soklan Sharel utk hari tu..

Aku juga sgt sayang kamu!!!

Malam tu, tido aku sgt lena....

hmm, then noticed dat dia dah delete post "kawan ko la~"...xnak aku find out la tuh!

Satu kemusykilan dah terjawab, skang aku nk korek lagi satu menda yg menimbulkan keraguan..'will fly to japan on 25th'..banyak alasan kukuh yg buat aku tak percaya keraguan yg satu nih..klu btul dia tipu, kompem aku pijak2 dia smpi koma..!

Tapi kalau betul......
uwah!!! menangis lagi la aku!!

kerna aku masih SAYANG~

LAST friday my mom called n informed dat i've got 1 saman ekor on 6/11/2010 at kesas highway..luckily it was not my fault; bukan aku yg bawak kete hokeh! <--aku pemandu berhemah..

Then i sent a text to Ekan; org yg harus dipertanggungjawabkan! after 2 weeks didnt contact or even text him, suddenly aku text dia marah2..lagi tambah marah when he didnt reply me. Then td otw gi kerja, aku text dia lg, suh response on my last text..

"yupp..will see u on 19th.."
i'm not available on dat day..
"me too..25th dah fly g japan..kje sana.."
aku sentap di situ..
k, to be confirmed later...
itu je aku mampu jawab..

Pelan2 airmata aku mengalir..
Then aku text Fatea..

..tell me it's not true! pls tell me u guys r planning sumthing on me!!
"plan pe weh?"
call me!!
"xde kdit..msg ckup aa.."
aku tak puas hati, terus lencongkan steering ke jalan lain, cari topup..
at the same time, aku msg Epul..

..call me..urgent!
aku perlu siasat they guys one by one
by the time Epul call aku, ada roadblock kt depan..
and confirmed2 aku kena tahan atas kesalahan menggunakan telefon bimbit while driving..

Aku keluarkan lesen n ic, bg pd pegawai yg bertugas, cuba kawal pernafasan yg tersekat2 akibat nangis td..
"kenapa guna tepon time driving dik, guna la handsfree..."
tak sempat aku jawab, airmata aku pulak dah turun laju..
sorila pakcik, emosi sy betul2 tak stabil time ni..
"saya belum saman lagi, kenapa dah menangis..?"
agak cuak pakcik polis tu pujuk aku suh benti nangis, tp mmg sungguh, aku takleh!
[sori, once u make me cry, i swear i wont stop!!!]

"boleh drive tak ni? nk sy hantar balik?"
aku cuma geleng..tp masih teresak2..aku mmg nangis sungguh depan polis tu..klu selalu aku mmg suka berlakon buat muke kesian bile kne tahan ngn polis, tp kali ni aku tak berlakon okeh!!!

Damn u, Ekan!! U made me cry to public, to crowd!!

Pakcik tu tinggalkan aku sorg2, suh aku tenangkan diri..bile dia nampak aku dah okeh sket, baru dia lepaskan aku..before aku blah, sempat aku terdengar perbualan sorg lagi pakcik polis kpd kawan polisnya..

"menangis nk kena saman..naseb baek tak kena.."
aku senyum dlm hati..sori ye pakcik, sy bukan menangis sebab pkcik nk saman sy..harap maklum!

Aku bawak kete gi salah satu deretan bangunan kt Sri Petaling..motif aku time tu nak dptkan mc, kompem aku takleh jalankan tugas dgn sebaiknya if aku gi kerja gak! And xpasal2 aku dapat psychologist services!

At first, doc tu ingat aku de athma, sbb aku mcm sgt susah nk bernafas..yela, masuk2 bilik dia je airmata tak penah nk stop, dah la aku selsesema, batuk n sakit tekak..so kompem2 dia ingat aku sgt tak tertahan sakitnya..then when i told him what really happened, baru la dia sahkan aku sihat, technically..but mentally, down!! berceramah la pulak doc tu kt aku..apa yg doc tu ckp sume tu apa yg aku amalkan setiap hari utk motivatekan hari2 aku, tp hari ni aku betul2 down! hari2 laen aku boleh je jd tabah, cuma hari ni aku malas nk pujuk diri sendiri..because i'm sick! i'm sick of everything around me..neway, thanx doc!

Damn u Ekan!! Again, u made me cry to public, to crowd!!

After amik mc, terus balik umah..rehatkan fikiran..luckily housemate xde kt umah, mmg sgt tenang..so mlm ni bercadang nk nek tingkat 13, sebab kt sana lagi tenang~

So, apa cerita sebenanya?

22/11/2010...
aku sgt terkilan dgn jawapan Ekan kt fesbuk..

First post..
At the same time on 17/11/2010 kitorang g beraya haji kt umah member dia kt Slim River..kt sana, membe dia ada tny sumthing yg aku pun nk sgt tau jawapan dia, yg setulus ikhlas..tp agk mengecewakan bile dia tak jwb soklan tuh..

Then sbb nak gak tau jawapan die, aku posted sumthing kt wall dia..[post tu aku da removed, sbb sgt sakit hati]..lbey kurang cmni la..

Sayang, nape bile Sharel tny u, u syg i tak, u xjwb?
then why bile i geleng kepala, u pun ikut geleng? <--ini situasi time Sharel (tuan umah) tny "ko sayang tak dia ni..?" actually dia xjawab, then aku pandang dia, dgn harapan nk tau jawapan dia..then bile aku psiko dia dgn menggelengkan kepala aku, dia pun buat benda yg sama..

"hmm..cmne nak jawab erk.." jwpn dia utk soalan aku.
once u get the answer, pls let me know..

Then dia posted sumthing on my wall..
Agk tension bile dia tak dapat jawab soklan aku..
And bertambah tension bile aku jumpe post ni <--related to first post..


Dari situ la aku simpulkan sbenanya dia mmg tak sayang aku sepenuh hati dia..terus aku amik tindakan drastik dgn menukar status from "in a relationship" to divorved on 22/11/2010. Since from dat day, aku tak kontek dia langsung smpi la aku start msg dia sbb saman tu..dia ada msg aku, tp bile aku xreply, then dia pun terus senyap..

Sgt sakit hati bile dia senyap! At least tny la kenapa tiba2 aku buat cmtu..kalau before this aku cuma tak hiraukan dia for only 7days je, tp kali ni aku tanak hiraukan dia selagi dia tak start dulu..

Tapi bile dia gtau dia nk fly gi Japan, aku betul susah hati..
Really hope dia tipu aku!!

Damn u Ekan! U really made me cry to public!!!

Membe2 suh aku lupakan dia, carik yg laen..
Dah byk benda dia buat kt aku, yg kebanyakkannya buat aku sakit hati..
Tapi dia gak yg wat aku hepi..

Then yg paling penting,
rindu n sayang aku masih utk dia..

Ingatkan keadaan akan bertambah baik,
Rupanya dia bercadang nk pergi jauh pulak...

Ku tunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang...

ku ukir indah NAMAMU~



If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Entah kemana
Akanku cari
Rasa cinta yang
Pernah ku miliki
Janji setia
Sehidup semati
Dan hanya waktu yang
Memisahkan kita
Namun semua
Telah berakhir
Untukku
Harus ku akui
Sampai detik ini
tak akanku lupa
Kisah cinta kita

Abadi untukmu
Yang ku ukir indah namamu

If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
Nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu
Abadi untukmu
Kan ku ukir indah namamu
Web Analytics