adek aku VS abang aku

KEMERIAHAN raya masih lagi terasa even syawal sudah berada di penghujungnya. Meriah lagi terasa bila stok mercun masih lagi bersisa. So, mlm td abang aku dengan penuh bangganya keluarkan stok mercun lebah dia.

Bermain la mereka adek-beladek mercun lebah yg tak seberapa tuh. Aku yg tengok pun rasa teruja sebab mercun tu betul2 terbang cam lebah!!! wah!!

Najmi yg paling gembira. Terlompat2 sana sini. Dah macam anak kanggaru dah!

"ala, bakar la lagi..," kata Najmi kat abang aku bila dia mula simpan baki mercun tu. Nak wat stok raya tahun depan pulak. Huh! Konon je!

"tak boleh, nanti lebah ni gigit.." pujuk abang aku.

"Lebah mana ada gigit, lebah sengat!" jawab Najmi.

Abang aku tepuk dahi, malu weh!! Haha! Padan muka! Kepintaran pelik dia telah dikalahkan dengan kepintaran semulajadi adek aku! Yay!

Ha, yang tuh baru adek aku!

7 respon:

Melz | October 20, 2009 at 11:12 AM

"tak boleh, nanti lebah ni gigit.." pujuk abang aku.

"Lebah mana ada gigit, lebah sengat!" jawab Najmi

wakkaka..betul sangat²..neway orang selalu cakap lebah gigit.. tapi sebenarnyer sengat :P

hanna manSeez | October 20, 2009 at 12:24 PM

betapa kepintaran semulajadi kanak2 berusia 8 tahun dapat mengatasi kepintaran pelik abangnya yan berusia 25 tahun!

TIBA2 rindu kat najmi. dia de camping kat cameron for 3 days, malam td anta die naik bas..tak sabar nak tunggu cerita kegembiraan dia!

"Ha, yang tuh baru adek aku!"

chipsmore | October 23, 2009 at 5:49 PM

x suka lebah..sebab pernah kena gigit..FOBIA ;)

lotikus disarimankan | October 26, 2009 at 10:07 AM

iras muka mcm noradanish la......

hanna manSeez | October 27, 2009 at 11:07 AM

chipmore---> macam la lebah tu suka ngn awak..haha!

lotikus disarimankan-----> korang ni mmg pakat2 cakap saya ni cm nora dabish ke? nak suh saya perasan la tuh! hahah!

Anonymous | November 2, 2009 at 10:18 AM

kelakar tol..haha

hanna manSeez | November 2, 2009 at 1:58 PM

siapa?? lebah tu ker??

Post a Comment

hari ni cerah tak??

Web Analytics