aku sabarkan jer!

PENATNYA balik dari kerja..hari ni balik lambat sikit sebab de stock check. Sampai umah adek aku yang form 5 tengah membebel-bebel. Aku pun tak tau pe yg dibebelkannya.

"Ari tu ko da janji..hah, mana skang?" antara butir bicaranya.

Janji? janji apa?

"Ala, ko balik asrama esok kan..macam esok ko tak jumpa aku je.." jawab abang aku, yang berkepintaran pelik. Owh, baru aku paham sikit2. Ni kira kes menuntut janji la ni.

"Ko cakap lebih..nanti lupa!" jawab adek aku pulak, tak puas hati.

"Sabar la..ko tau tak sabar tu separuh daripada iman..maksudnya, orang yang takde sabar tuh separuh iman pun dia tak ada.." jawab abang aku, tenang sungguh!

Adek aku senyap, tak terkata.

Aku pulak dah tepuk2 kepala.

Dia ni memang bengong!!

Aku sabarkan jer!

3 respon:

senang, panggil rda | November 2, 2009 at 8:51 PM

haaa, baru senang nak comment. huissshh. makan dalam. haha.

Mr. tercabut | November 2, 2009 at 9:19 PM

hehe.. Tulah tue... hehe...

hanna manSeez | November 3, 2009 at 1:12 PM

rda--> haha! dia memang sewel! sakit otak kalau lawan cakap dengan dia..confirm kalah!!

mr. T---> tulah?? mana?? haha

Post a Comment

hari ni cerah tak??

Web Analytics