aku yang degil!

HARI ni masuk opis lambat, motor tiba2 wat hal..sakit hati btol! [versi zizan] Tapi padan muka gak kat aku.

"hah, padan muka! orang dah suh anta kedai, g repair..degil!" aku konfirm, mesti bapak aku cakap camtu punya kalau dia tau peristiwa pagi tadi.

Beberapa hari sebelum tu mmg ramai yang komplen..

"Apasal motor ko bunyi camtu?"

"Weh, rantai motor ko da kendur la.."

"Apasal la tak buh minyak rantai motor ko ni!"

Hush! macam2 kutukan dan hinaan yang motor aku dapat. Aku sabarkan jer. Aku bukan tanak g repair, tapi tak sempat! Bz meh! Last2 pagi tadi nak g keje aku kena bahananya!

"skreettt" lebih kurang macam tu la bunyinya. Mati aku! Rantai motor aku lucut! Da la hari ni aku pakai sikit punya sopan! Motor plak wat hal..Dgn jln jammed lagi. Da serupa gadis litar da aku ni. Adoi!

Then dengan berlagaknya aku cuba2 ambil spanar yang memang ada kat bawah seat.

"err..nak wat camne ek??!" Dush3! Kali ni memang aku mati! Seb bek ada insan yang sudi berhenti n tolong <----- rakyat malaysia memang suka tolong menolong..aku suka itu!!

Time rehat kat opis tadi mak aku call, tanya macam mana.

"ok da.." jawab aku malas2. Sapa yang tolong?

"Ala, orang yang lalu lalang kat situ..angkat skirt smpi lutut, ada la yang berhenti tolong.." Haha! Mak aku gelak besar!

Padahal aku serius ni!

3 respon:

Mr. tercabut | November 6, 2009 at 2:00 AM

haha... HM nie kelakar la.. macam ZOO... degil tu memang perkara biasa dalam kehidupan..
tp besh jugak angkat kain.. dah lama tak nampak HM angkat kain..
tak kekok ke?

Gadis Litar tu mmg khas title HM la..

lotikus disarimankan | November 6, 2009 at 10:19 AM

hahahahaha...kalo ceq la angkat skirt smpai lutut,gerenti kerat tangan xder sapa berani berenti.bulu kaki berpintal2...hahahahahah

mEiZ SHA | November 6, 2009 at 11:34 AM

hehehhe
tu baru sampai lutut tu dear.:)
kalau sampai peha???
mau eksiden keta2 lalu lalang tuh!!
:P

Post a Comment

hari ni cerah tak??

Web Analytics