budi setahun segunung INTAN..

TAJUK taknak kalah!! [actually ni salah satu tajuk lagu oldskul yg aku minat gila!]

Sisa sambutan tahun baru masih terasa. Bila aku berjalan ke blog member2, aku tgk kebanyakan mereka sudah pun bersedia utk melangkah ke 2010 dengan kebanyakan entry berbunyi "WELCOME 2010"..

Pelbagai gaya bebas yg aku dapat saksikan. Karenah la dorang ni! [statement yg berbaur PHD coz sambut new year dlm mimpi jer..]

Rasanya aku pun dah cukup bersedia utk melangkah ke 2010..May this year bring happiness to me..yess, happiness..no more sadness!! 2009 yang telah berlalu, simpan baik2 sadness aku dlm tuh..aku tak perlukan lagi sadness tu untuk tahun ni..kalau si sadness tu melangkah masuk ke 2010, aku tepuk ko 2009!! [amaran keras!] Jangan bagi aku susah hati lagi..

Sebenarnya aku dah lama nak tulis entry ni, entry tentang betapa jengkelnya aku dengan 2009. Sangat jengkel sehingga tak dapat diluahkan dgn kata2..Jadi di kesempatan ini aku nak tulis surat kejengkelan aku khas utk ko, 2009..!!

KEPADA YANG BERBAHAYA EN/CIK/PUAN/TUAN/DATO/TAN SRI: ....2009.... SEKELUARGA,

Hope u r happy rite now! Happy with what happened to me, myself and i when i were there (2009). Really can't imagine lorh how could u put me through the sadness all over the year (2009)..Aku begitu jengkel dgn kamu, tahu tak??!

Kamu jgn buat2 like nothing happened! Ingin aku menegaskan di sini bahawasanya kamu memang telah melakukan sesuatu! TAHUKAH KAMU?? Membawa masuk si puaka sadness dlm kehidupan aku itu adalah satu kesalahan??!! Agaknya kamu ini sekolah tadika saja, sebab tu lembabnya melantun2! Biar aku bagitahu kamu betapa kamu, tahun yang bertanggungjawab membawa sadness dlm kehidupan aku adalah tahun yg sgt menjengkelkan!

Kamu tahu apa yg sadness telah berikan pada aku? Seawal Januari lagi sadness telah membuat aku menangis..Menangis kerana rindukan dia..Padahal azam aku tahun tu adalah untuk melupakan dia! Awalnya aku berjaya belajar lupakan dia, since time tuh aku mmg a quite busy with practical n dia pun jauh dari pandangan mata..kesibukan dan kepenatan membuatkan aku lupa seketika pada dia..After solat aku selalu berdoa,

"..jika dia mmg tercipta untukku, Kau permudahkanlah jalan kami..tapi jika dia bukan tercipta untukku, Kau jauhkanlah dia dari pandangan dan fikiranku, dan Kau peliharalah aku dari kekecewaan.."

Bila aku rasa dia dah tak berlegar2 lagi dlm fikiran aku, aku mula percaya dia bukan jodoh aku..Tuhan dah tolong pelihara aku dari kekecewaan..Dat's y aku belajar lupakan dia, belajar melepaskan dia..

But one day, end of January, aku jumpa dia..That was d first time aku jumpa dia after dat incident..Frankly speaking, aku agak kekok time tuh..Tapi aku cuba berlagak cool, like nothing happened. Cool like always, when we were bestfriend..

On my way back to d office after jumpa dia, tiba2 aku rasa sumthing..dada aku rasa berat sgt, nafas aku mula tersekat2..Then i realized, ada air bergenang dlm kolam mata aku. Untuk tidak menjadikan aku ni tatapan umum, aku sekali lagi berlagak cool sampai la ke ofis..Sampai kat ofis, aku da menangis mcm org kematian anak kucing. Luckily there's no one in d office..I grabbed my phone n i called someone..

Aku mmg ingat aku dah boleh lupakan dia..Tapi hakikatnya aku sgt2 rindukan dia!! Rasa sgt sedih dan sakit hati bila menyedari yang aku tak mampu milikinya walaupun dia ada di depan mata..Dan seterusnya, aku melalui 7 bulan yang berikutnya dengan keperitan hidup yang aku cipta sendiri..

Bila aku sedar n percaya pasti ada hikmah di sebaliknya, aku mula kembali waras n normal (konsep waras dan normal di sini ialah tiada emotion sickness lagi)..From dat day, i juz do nothing..tak cuba mendapatkan, tak cuba melupakan..

Selama aku masih bisa bertahan
Selama aku masih bisa bernafas
Selama tuhan masih mengizinkan
Ku ingin selalu menjagamu..


Kali ni aku maafkan kau 2009..TAPI, really hope dat ur brader (2010) takkan bawa masuk si sadness through this year..

Sekian,harap maklum.

Yang bersedih hati,
Aku....

3 respon:

Mohd Fakhrurazi Jamaludin | January 3, 2010 at 1:45 PM

uish uish...rileks sudah...jgn tertekan

hanna manSeez | January 3, 2010 at 2:31 PM

tekanan hny utk 2009 shj..

2010??
STRICTLY NOT ALLOWED!!

suraya | January 3, 2010 at 8:04 PM

cheer up!~
dun wori, kite doa yg baek2 je thun ni ok?

gudlak!~ =)

Post a Comment

hari ni cerah tak??

Web Analytics