siapa dia [chenta hati saya]..

RASANYA dah tiba masanya aku perkenalkan siapa chenta hati aku. Dalam entry yg lepas2 selalu aku bahasakan diri dia 'Ekan'. Seorang yg sgt menjengkelkan, tapi dia sebenarnya sgt baek hati. Dan ya, aku memang jatuh hati atas kebaikan dia..yeww~


NAME as per IC: Hairul Azhar bin Jaafar
D.O.B: 2nd April 1987
DESCRIPTION: cute and jambu..hehe..sgt susah nk faham dia n betul tatau apa yg dia mau..boleh jadi seorang yg sgt menyenangkan dan sekelip mata boleh jadi seorang yg sangat membencikan..

bajet cute la wat muke camtu??!! <--tibe2 rasa tak puas hati

Aku kenal dia pada 10/1/2008. Tapi menurut teman2 dia kenal aku lebih awal drp itu..bukan nak bangga apa, tapi aku mmg agak femes dlm kalangan teman2..hehe

Time tu kami de trip 2 hari 1mlm ke Langkawi..First time kenal, aku tak anggap dia lebih pun, mcm adek..al-maklumlah, aku lagi tua 4 bulan drp dia..owh, tuanya aku! Dia siap panggil aku kakak kot! Dan time tu aku rasa dia sgt sweet..sgt menyenangkan hati dan juga penghidup suasana..ngee~

Kat Langkawi, kitorang macam da start rapat, even baru bbrp jam kenal. Maybe dia senang dgn cara aku dan aku pn senang dgn cara dia.

memoir of Langkawi...berjalan beriringan~

After abes trip tu, aku still keep in touch dgn dia. Entah la, tp aku asyik fikirkan dia je tiap masa. Aku sentiasa nak tau apa yg dia tgh buat, siapa kawan dia, awek dia...[dia mmg ada awek time tu..and at the same time aku pn sdg berskandal dgn org lain]..dan aku rajin lepak YAB pun sebab dgn harapan dpt jumpa dia selalu..tak dpt jumpa dia, tgk bumbung hostel dia pun jadi la..hehe..

Dengan tujuan nk puaskan hati sendiri, aku sanggup pindah YAB for my last semester..and semua berjalan seperti yang diharapkan..aku dgn dia jadi makin rapat. Sepanjang sem tu dia lagi byk abeskan masa ngn aku rather than awek dia..[tp aku bukan penyebab dorang clash ok]..time tu ktrg rapat as a bestfriend..sentiasa bersama..

Time tu aku sendiri tatau apa yg aku nak..aku agak konpius..setiap kali tgk dia dgn perempuan lain, aku jd sgt jeles..even dia dgn awek dia..teruknya aku..! Ada satu hari tu, ktrg da janji nk lunch sama, dgn Zara sekali..tiba2 dia dtg bwk awek dia..time die tgh amek makanan, aku ckp ngn Zara, aku de hal lain, takleh lunch skali..Zara mmg bengang sbb tibe2 je aku kensel..sori la Zara, aku cume takleh tgk mereka bermesra di depan aku..ecececeh!

Sampai la satu hari di bulan seploh, housemate aku menyedarkan aku yg sebenarnya aku suke kt dia lebih drp kawan..Situasi tu lah yg buat aku macam org gile sbb aku sgt takut nk gtau dia, aku takut dia akan lari drp aku if aku gtau dia apa yg aku rasa..time tuh mmg sgt sakit!! Pernah skali aku cuba luahkan apa yg aku rasa melalui note yang aku save kan dlm pndrive, dab aku bg kat dia..tp jawapannya sgt menghampakan..

"moga ko cpt bertemu jodoh, tapi jodoh ko bukan aku tau!" <--rasanya dah byk kali aku ulang ungkapan ni.

Then aku juz lalui hari2 aku dgn jiwa kacau, sehingga ke hari ini..

Tarikh 1/7/2010, tiba2 aku isytiharkan perang dingin dgn dia..Dan dari situ gak la aku berjaya korek serba sedikit apa sebenarnya yang ada dlm hati dia..

Tak sangka, aku sgt penting dlm hidup dia, dan dia tak ingin aku pergi dari sisi dia..hati dia hny utk aku, dan dia akn tgu aku..sejak bila agaknya aku jd org kesayangan dia ni?

Aku cume tak paham, kenapa susah sgt dia nk berterus terang. Naseb baek sekarang semuanya berjalan lancar, dan kami bahagia..Aku teringat kata2 dia masa kt Sarawak hari tu,

"yang penting masing2 tahu apa yang ada dlm hati masing2...kan Zaza?" satu soalan yang penuh pengertian, cukup dlm dan aku sendiri ragu2 utk tafsirkannya.

Aku hny tahu hati aku..yang aku sgt2 menyayangi insan yang bernama Hairul Azhar! Yay!! <---pengakuan berani mati..

doakan kami bahagia, hokeh!!

6 respon:

adwinatasya | July 18, 2010 at 6:23 PM

wah sgt mengagumkan.. terbaik zaza... go girl.. hhehe

cik kedondong | July 18, 2010 at 7:21 PM

memang berani mati..dalam hati ada taman.benci bilang cinta pulak..wahh

cetul | July 18, 2010 at 7:40 PM

sangat suka dengan entry kali ini!!!
ni baru raksasa yang aku kenal!
=)

:::yann::: | July 18, 2010 at 7:56 PM

ini la encik zaza yg dahulunya jiwa kental kini menjadi miss zaza yg berjiwa baru..kerol bukan bintang biasa wlpn dia agak menjengkelkn..lol~

aku akan menjadi pasukan sorak utk kamu berdua..hoyeay!!

hanna manSeez | July 19, 2010 at 1:49 AM

korang, thanx byk2 for ur support!!

unfortunately dlm sekelip mata semuanya boleh berubah..

rasanya aku dah taknak bertahan lagi~

Hidayah Hanif | November 10, 2010 at 9:01 AM

apesal la aku br tau..hahahahaaaaaa

Post a Comment

hari ni cerah tak??

Web Analytics