kerna aku masih SAYANG~

LAST friday my mom called n informed dat i've got 1 saman ekor on 6/11/2010 at kesas highway..luckily it was not my fault; bukan aku yg bawak kete hokeh! <--aku pemandu berhemah..

Then i sent a text to Ekan; org yg harus dipertanggungjawabkan! after 2 weeks didnt contact or even text him, suddenly aku text dia marah2..lagi tambah marah when he didnt reply me. Then td otw gi kerja, aku text dia lg, suh response on my last text..

"yupp..will see u on 19th.."
i'm not available on dat day..
"me too..25th dah fly g japan..kje sana.."
aku sentap di situ..
k, to be confirmed later...
itu je aku mampu jawab..

Pelan2 airmata aku mengalir..
Then aku text Fatea..

..tell me it's not true! pls tell me u guys r planning sumthing on me!!
"plan pe weh?"
call me!!
"xde kdit..msg ckup aa.."
aku tak puas hati, terus lencongkan steering ke jalan lain, cari topup..
at the same time, aku msg Epul..

..call me..urgent!
aku perlu siasat they guys one by one
by the time Epul call aku, ada roadblock kt depan..
and confirmed2 aku kena tahan atas kesalahan menggunakan telefon bimbit while driving..

Aku keluarkan lesen n ic, bg pd pegawai yg bertugas, cuba kawal pernafasan yg tersekat2 akibat nangis td..
"kenapa guna tepon time driving dik, guna la handsfree..."
tak sempat aku jawab, airmata aku pulak dah turun laju..
sorila pakcik, emosi sy betul2 tak stabil time ni..
"saya belum saman lagi, kenapa dah menangis..?"
agak cuak pakcik polis tu pujuk aku suh benti nangis, tp mmg sungguh, aku takleh!
[sori, once u make me cry, i swear i wont stop!!!]

"boleh drive tak ni? nk sy hantar balik?"
aku cuma geleng..tp masih teresak2..aku mmg nangis sungguh depan polis tu..klu selalu aku mmg suka berlakon buat muke kesian bile kne tahan ngn polis, tp kali ni aku tak berlakon okeh!!!

Damn u, Ekan!! U made me cry to public, to crowd!!

Pakcik tu tinggalkan aku sorg2, suh aku tenangkan diri..bile dia nampak aku dah okeh sket, baru dia lepaskan aku..before aku blah, sempat aku terdengar perbualan sorg lagi pakcik polis kpd kawan polisnya..

"menangis nk kena saman..naseb baek tak kena.."
aku senyum dlm hati..sori ye pakcik, sy bukan menangis sebab pkcik nk saman sy..harap maklum!

Aku bawak kete gi salah satu deretan bangunan kt Sri Petaling..motif aku time tu nak dptkan mc, kompem aku takleh jalankan tugas dgn sebaiknya if aku gi kerja gak! And xpasal2 aku dapat psychologist services!

At first, doc tu ingat aku de athma, sbb aku mcm sgt susah nk bernafas..yela, masuk2 bilik dia je airmata tak penah nk stop, dah la aku selsesema, batuk n sakit tekak..so kompem2 dia ingat aku sgt tak tertahan sakitnya..then when i told him what really happened, baru la dia sahkan aku sihat, technically..but mentally, down!! berceramah la pulak doc tu kt aku..apa yg doc tu ckp sume tu apa yg aku amalkan setiap hari utk motivatekan hari2 aku, tp hari ni aku betul2 down! hari2 laen aku boleh je jd tabah, cuma hari ni aku malas nk pujuk diri sendiri..because i'm sick! i'm sick of everything around me..neway, thanx doc!

Damn u Ekan!! Again, u made me cry to public, to crowd!!

After amik mc, terus balik umah..rehatkan fikiran..luckily housemate xde kt umah, mmg sgt tenang..so mlm ni bercadang nk nek tingkat 13, sebab kt sana lagi tenang~

So, apa cerita sebenanya?

22/11/2010...
aku sgt terkilan dgn jawapan Ekan kt fesbuk..

First post..
At the same time on 17/11/2010 kitorang g beraya haji kt umah member dia kt Slim River..kt sana, membe dia ada tny sumthing yg aku pun nk sgt tau jawapan dia, yg setulus ikhlas..tp agk mengecewakan bile dia tak jwb soklan tuh..

Then sbb nak gak tau jawapan die, aku posted sumthing kt wall dia..[post tu aku da removed, sbb sgt sakit hati]..lbey kurang cmni la..

Sayang, nape bile Sharel tny u, u syg i tak, u xjwb?
then why bile i geleng kepala, u pun ikut geleng? <--ini situasi time Sharel (tuan umah) tny "ko sayang tak dia ni..?" actually dia xjawab, then aku pandang dia, dgn harapan nk tau jawapan dia..then bile aku psiko dia dgn menggelengkan kepala aku, dia pun buat benda yg sama..

"hmm..cmne nak jawab erk.." jwpn dia utk soalan aku.
once u get the answer, pls let me know..

Then dia posted sumthing on my wall..
Agk tension bile dia tak dapat jawab soklan aku..
And bertambah tension bile aku jumpe post ni <--related to first post..


Dari situ la aku simpulkan sbenanya dia mmg tak sayang aku sepenuh hati dia..terus aku amik tindakan drastik dgn menukar status from "in a relationship" to divorved on 22/11/2010. Since from dat day, aku tak kontek dia langsung smpi la aku start msg dia sbb saman tu..dia ada msg aku, tp bile aku xreply, then dia pun terus senyap..

Sgt sakit hati bile dia senyap! At least tny la kenapa tiba2 aku buat cmtu..kalau before this aku cuma tak hiraukan dia for only 7days je, tp kali ni aku tanak hiraukan dia selagi dia tak start dulu..

Tapi bile dia gtau dia nk fly gi Japan, aku betul susah hati..
Really hope dia tipu aku!!

Damn u Ekan! U really made me cry to public!!!

Membe2 suh aku lupakan dia, carik yg laen..
Dah byk benda dia buat kt aku, yg kebanyakkannya buat aku sakit hati..
Tapi dia gak yg wat aku hepi..

Then yg paling penting,
rindu n sayang aku masih utk dia..

Ingatkan keadaan akan bertambah baik,
Rupanya dia bercadang nk pergi jauh pulak...

Ku tunggu mentari di hujung siang
Tak kusangka awan hitam menjelang...

2 respon:

cik kedondong | December 5, 2010 at 9:37 PM

kawan aku penah cakap kat aku,

"kalo betul dia sayang kat ko, and serious ngn ko, dia akan cari dan pujuk ko balik.dia akan buat apa saja untuk dapat kan hati ko balik.tapi kalo dia biar je, maknenye cinta dia cme ada bler dia perlukan je."

bila kwn ak ckp cmtu, tndakan ak xslh lupakan dia walopon sakit.

hanna manSeez | December 5, 2010 at 11:55 PM

kawan ko btul..

tp aku cm xleh nk tinggalkan dia..
membe ak pnh ckp, die mmg sygkan aku..
then membe ak tny, klu syg, npe tak tunjuk..
n dia ckp, dia xsedia lagi..
then membe ak tny lagi, dia syg aku as apa..
but dia tak jawab...

aku agak tertekan la dgn situasi tu..

Post a Comment

hari ni cerah tak??

Web Analytics