..apa yang aku nak dia tahu..[aku hny perlukan sedikit perhatian]

AGAK terkilan dgn status yg dia update..aku ke yg dia maksudkan suh gi mam*** tu? Biar la dia..
"...apa diharap kepada untung, untung nasib permainan badan..."

Nampaknya hari aku sekali lagi tak cerah..adakah sebab aku yg terlalu emo, atau dia yg tak mahu mengerti aku..puncanya hny dr hal yg remeh..but for me klu ia dah slalu sgt terjadi, hal yg remeh menjadi kebiasaan tanpa ada niat utk perbaiki, rasanya buat apa aku bersabar lagi..bukan niat utk berdendam, tp berharap agar dia sedar, aku juga manusia biasa, punya limit dlm kesabaran..

Jika dia mahu terus begitu, berdiam diri, teruskanlah..aku cuma percaya, setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..

Baru seminggu lepas aku rasa bahagia sgt, smpi aku rase nk kongsi rasa bahagia tu dgn kawan2..kpd kawan2 terdekat, aku khabarkan rase bahagia tu, smpi ada yg hairan, kenapa aku rasa sgt bahagia..

aku rasa bahagia..
hari tu, kami keluar bersama..
lunch bersama..
bercerita kehidupan masing2...
tentang kerja, tentang kawan2..

berjalan beriringan..
rasa selamat dpt peluk lengan dia
rasa tenang dapat berada di sisi dia..
rasa bahagia dapat luangkan masa bersama..
berdua shj..

even time tu mmg sgt sekejap, tp memorinya masih segar smpi hari ni..
tp rasa bahagia yg aku rasa tu xsampai 24 jam pun..

esoknya, aku cume terima satu je msg dr die..
bile aku reply, dia senyap..
bile aku kol, die xangkt..
ak msg lagi...
dia ttp syp..

slps 64jam masa berlalu, ak msg dia lagi, cube luahkan ketidakpuashatian..
dan spt biasa, dia ttp syp..
aku ke yg bersalah?

kalau boleh, aku tanak ia berpanjangan..waktu yg begini singkat, yg patutnya dilalui dgn bga2 bahagia, rasa rugi plak klu dibiarkan berlalu dgn perasaan marah..

aku campak rasa ego, aku buang rasa marah, dgn niat nak berbaik kembali..sdgkan aku sendiri tatau aku ke yg bersalah..?

y u keep ignoring me dear...?
"tgu u msg..sori, tension la sayang..bkn ignore..u touching nape?"
[ha? tgu ak msg? padahal da berlambak msg aku die, satu pn die xreply...dlm slh satu msg tu mmg aku ada mention aku touching..actually, byk mnde aku touching dgn dia..]

i ke yg wat u tension?
n y each time nk tgu i msg?
[ak bleh terima klu mmg aku yg wat die tension n ak rela terima hukuman..]

"awal2 bulan busy ar..kne wat report tuk bulan lepas..sgt tension ar..byk kowt.."
[means, die tension psl keje...aku jd xpuashati..]

then susah sgt ke nk txt i even only once a day?
[aku xmintak byk pun..at least say la, "gudnite" ke, "morning" ke..tny kabar ke..ini syp je!!!]

"a'ah, susah sgt..nk tdo jap erk..ngantok..ptg nk g jog"
[damn!!! aku rasa da bergenang airmata aku time tu..how dare die ckp cmtu kt aku? aku tak salahkan klu die cube nk jd seorang yg sgt terus terang, but at least, tolg la jg hati aku..aku ni siapa kt hati dia..?]

then u txt org len, xde plak ssh kn? i txt u more than twice, but no reply at all..so now i know la, mmg sgt ssh nk msg i..n aftr diz i da xperlu nk touching if u dont txt me a msg..u pn xyah la nk touching gk if i txt u only once a month..fair kan?

aku..betul..marah...kecewa..n itu msg terakhir yg aku sent kt dia..

smpi opis, airmata aku mengalir gak..
tabahlah hati...

sayang..
u tau x, stp kali i marahkan u
i akan rasa sgt sdey...
bile u xreply msg i,
i msti xkn sng duduk..
time kje, i pasti teringat kt u..
tertny2, npe u xreply msg i..

i cube sedapkan hti sendiri
maybe u xde kredit..
okeh, fine..i bleh terima excuse tu..

but when one of our fren told me that u had txt him before, i jd sdey..
u bleh txt org len, but not me..
okeh mgkin hal penting..

when he invited u for a trip, and at the sme time he wanna invite me for that trip too, u said..
"ala, kne ajak zaza ke..?"
wut it means? i xkesah klu org len yg ckp, but it was u..

sayang..
i tau, xde pe yg i leh bagi kt u for ur bday..
only a trip..tu pn trip cikai2 je..
but when u told me, ur fren gave u branded watch, perfume..
i rse rendah diri..
n i lg rse terkilan cz u xckp pn ur fren bawak u g cameron..
i bkn nk menyibuk, but at least inform la..

i hny mampu bg u kasih sayang,
bg u cinta..
tp klu u xsudi terima, xpela..

dr dlu lg i teringin sgt nk tahu, siapa i kt hati u..
dr dlu smpi skg, rasa sayang i pd u xpnh hilang..
makin hari makin dalam..

sdg dlm mimpi pn, i xsanggup utk kehilangan u..

u igt lagi post ni? mlm tu i mimpi i kawen dgn org len..i jd sgt sdey..then bile terjaga, i terasa ada airmata mengalir..thx God, it was only jz a dream..

the day u told me u syg i, i rse hepi sgt..
i rse berbaloi tgu u bertahun2...

from our r/ship, i expect sumthing yg best..
yg bleh wat i senyum je lalui hari2 i..

"give more, expect less.."
stp hari i terpikir, pe i nk buat utk gembirakan u..
i cube bg yg terbaek..

n only one thing je yg i nk dr u..
ur attention..
dah berkali2 i remind u..
berapa harga yg harus i bayar hny utk dapatkan perhatian u?

but klu tu pn susah sgt u nk bg, xpela..

klu dulu u xpenah cakap yg u sayangkan i,
xde la skang ni i makan hati dgn u smpi mcm ni skali..

for now, klu u rase u bahagia buat mcm tu, u teruskan la..
i pn nk teruskan hidup i..

apa yg u crik dlm hidup u, u sendiri yg tau..
cume i mintak, klu u mmg xharapkan apa2 from our r/ship, jz let me know..

0 respon:

Post a Comment

hari ni cerah tak??

Web Analytics